- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Koření průměr | 1 |
Sůl | 1 |
Voda | 75 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 5 |
Máslo | 10 |
Brambory zimní | 200 |
Cibule | 35 |
Žampiony | 250 |
Dochucovadla:
mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 1305 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Připravíme si vývar, stačí i z kostky, na podlévání. Žampiony zbavíme nožiček a hlavičky oloupeme. Očištěné žampionové kloboučky nakrájíme na čtvrtky a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Žampionů by mělo být objemově 2x tolik, než brambor. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme nakrájené houby, mírně podlijeme vývarem a podusíme, dokud žampiony nezmenší svůj objem. Poté přidáme nakrájené brambory a přidáváme po troškách vývar tak, aby brambory a houby nebyly ve vývaru utopené. Osolíme a opepříme, přikryjeme poklicí, a necháme vše mírně dusit na malém plameni přibližně 1 hodinu, dokud se všechen vývar nevypaří a brambory se nezačínají rozpadat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.